Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in E:\Vhosts\mysticslayer.com\httpdocs\wp-includes\post-template.php on line 275

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in E:\Vhosts\mysticslayer.com\httpdocs\wp-includes\post-template.php on line 275

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in E:\Vhosts\mysticslayer.com\httpdocs\wp-includes\post-template.php on line 275

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in E:\Vhosts\mysticslayer.com\httpdocs\wp-includes\post-template.php on line 275
André Krijnen

De Kaakchirurg…

by on Jan.16, 2009, under life

Het moest er ooit van komen. De eerste bezoek aan de kaakchirurg. Natuurlijk zit je er niet op te wachten om door een practisch afgeschreven chirurg te worden behandeld. Deze mensen zijn gemaakt om je gebid heerlijk voor een paar dagen te verzieken. En dat meen ik oprecht, want dat doen ze. Het zijn nog net geen bouwvakkers en het zijn ook geen chirurgen. Maar je kunt ze toch wel met elkaar gaan vergelijken, want zoals ze te keer gaan in je mond is echt absurd natuurlijk.

De aankomst in Tilburg was al net zo erg als in ieder ander ziekenhuis, maar iedere keer hoop ik op een wat gezelligere stemming. Je kunt het amper zeggen, maar zelfs op een begrafenis is er nog meer sfeer… Maar goed. Ik moest eerst een ponsplaatje halen, want ja die had ik dus nog niet. Okay dan, nou zo gezegd zo gedaan. Kaartje gehaald, en hup naar de chirurg. althans dat vermoeden had ik.

De foto die aangeleverd was door me tandarts konden ze niets mee dus er moest een nieuwe foto gemaakt worden, waar ik natuurlijk ook weer voor mag betalen. Maar okay, het zij zo. Een fototje gemaakt en toen mocht ik meej. Voor de zekerheid was de vriendin van Erwin meegegaan, mocht ik namelijk niet n staat te kunnen zijn om te rijden. Die liep dus met me meej naar het hokkie van de chirurg waar een stoel in het midden staat. Met een wasbakkie en wat apparatuur en voor de rest zo saai als de pest.

De zuster kwam binnen en begon gelijk te zeiken dat Ineke dus niet bij het werkelijke werk aanwezig mocht zijn, omdat het volgens de kaakchirurg niet nodig is, waarschijnlijk vind de chirurg niet echt prettig dat er iemand op zijn vingers zit te kijken. Tsja, geef em is ongelijk, maar goed. Het was ook niet de meest vrolijke kerel die je je zelf kan voorstellen. Okay, ik kreeg 7 spuiten in me donder gespoten, zodat ik daar even van kon genieten. Lekker pijnlijk, maar de pijnlijkste was de gehemelte. En die kerel spoot het er in alsof ie de benzine slang in zijn auto drukte. Hard en ongevoelig kreeg ik die spuiten zo me giechel in.

Ach ja, de spuiten zaten er in en toen kwam de zuster terug om me in te pakken met grote groene lappen. Zodat ik voor geen meter mee kon kijken met wat de dokter allemaal ter hande nam. Ach ja, boeiend, ik denk dat ik dat ook niet erg graag zou willen zien. na ongeveer 5 minuten die voor je gevoel een half uur duurt kwam hij er bij zitten en kon ik mijn smoelwerkje open houden.

Ik met een bonkende hart, klamme handen, zwetende bovenlichaam begon deze automonteur in me gebid te boren, te zagen, te bewerken, en te demonteren. Voor je gevoel wordt je hele bek uit zijn verband getrokken door het geleur van de zuster die een slang je strot in douwt om alles zo goed mogelijk weg te zuigen. Ik moest met me kin op de borst naar de chirurg toe kijken, maar ja, die zuster trok zo hard aan me wang dat ik automatisch weer recht lag. Me verkrampte spieren, klamme handen en het zweet begon me echt uit te breken. Ik voelde alles verkrampen, alsof je een compleet fitness traject aan het afwerken bent.

Me handen hielden verkrampt de stoel vast. het wegboren van me kies was het langste werk. Het leek allemaal simpel te zijn, maar voor de chirurg was dit ook niet zijn dagelijkse werk, want normaal viel het gewoon weg te snijden, maar bij mij helaas niet. De wortels zaten goed diepweggewerkt in me strotje. Alsof ze al van te voren bepaald hadden dat ze niet zomaar de kies er uit lieten halen. Het gevolg was dat een simpel procesje voor de chirurg uiteindelijk een vervelend klusje werd, omdat hij met moeite mij kon tegenhouden. Alles verkrampte, geen spier in me lichaam die ook maar enigzins konden ontspannen.

Uiteindelijk na een uur was de onderste verstaandkies er uit. De bovenste kon hij met een paar keer goed trekken er zo uitsleuren. Het erge was dat je gewoon voelde dat je kies er uitgehaald werd. Het leek een leegte die in je mond zat. Alsof je dus gewoon leeggeplukt zonder dat je daadwerkelijk die pijn voelde. Zow, na wat hechtingen er in was ik dan uiteindelijk klaar. De monteur had zijn werk gedaan en kon verder met zijn volgende patient. Kreeg ik de opmerking dat ik 5 dagen niet mocht roken. YEAH RIGHT!! WHAHAHAHA . Okay ik heb dit wel lang volgehouden, wel 1 dag om precies te zijn, maar ja.

Iedereen loopt er zo over te zeuren dat je met pijn komt te zitten. Nou de pijn vind ik echt wel meevallen. Wat erger is die opgezwollen wang. Daar zit ik meer over in. Als deze niet zo opgezwollen zou zijn had ik vanavond wel effe de stad ingedoken, maar dat zit er nu effe niet in… Ik ga niet als Gollem van Lord Of The Rings de stad in, hahaha. Alhoewel ik denk dat je wel veel bekijks zou hebben. Maar goed. Al met al vind ik het nog wel meevallen. Ik denk dat die paar dagen gewoon een beetje zeurderig is, maar daar houdt het ook verder mee op. Ik kan er niet echt van wakker liggen…

:, , ,


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in E:\Vhosts\mysticslayer.com\httpdocs\wp-includes\class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...