André Krijnen

Uncategorized

Worst case scenario

by on May.07, 2009, under Uncategorized

When you think every is going well, then your server crashes…

Well not a simple crash, but just a huge bang. I’ve lost all my backups and data on all websites I’ve got, because I thought RAID 5 should be fine.

I can start al over again, with nothing.

Leave a Comment more...

Hello world!

by on May.07, 2009, under Uncategorized

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

Leave a Comment more...

tridion r5 event system

by on Mar.12, 2007, under Uncategorized

Ik kreeg bij mijn werkgever de opdracht om te gaan programmeren met het event systeem van Tridion R5. Tridion is een CMS pakket waarin je “gemakkelijk” websites kan maken voor intra-,inter- en extranet. Ik denk leuk echt iets programmeren, misschien wel een erg leuke opdracht.

 

Al snel bleek dat ik weer in de oude Visual Basic 6 code kon gaan zitten wroeten. Niet echt een probleem als je al redelijk wat ervaren bent, maar ook ik als wat meer ervaren programmeur heb nogal de problemen als ik COM+ applicaties moet gaan schrijven tegen een ander systeem aan. In dit geval is dat Tridion.

 

 

Ik begon vorige week me te verdiepen in deze kale event system en het leek mij geen enkel probleem om daar mee te beginnen totdat ik wat documentatie tegen kwam van andere ontwikkelaars binnen ons bedrijf en van andere bedrijven. Hier uit bleek al dat ik tegen iets moest gaan programmeren waar ik niet wist waar ik tegen moest gaan praten. Dus ik met goede moed begonnen aan het ontdekken van “het” event system van Tridion. Al snel ging ik overleggen met Tridion Experts en die zeiden al gelijk het volgende. Weet waar je aan begint, want het is niet zo eenvoudig.

 

 

Het event system van Tridion is heel erg gevoelig. Laten we alvast beginnen met Critical. Iedere COM+ applicatie is gevoelig voor fouten. Ernstige fouten resulteert in ernstige problemen. Neem bijvoorbeeld crashende servers dankzij jouw stukje code wat je geschreven hebt. Dus je moet foutloos schrijven anders kan het wel is gebeurt zijn. Alleen al dit zet je tot denken, en beginnen je al te twijfelen aan je eigen kunnen. Dan kom je alweer bij het volgende punt namelijk performance. Tridion is al snel gevoelig voor trage dingen. Echter het event system kan ervoor zorgen dat het nog heel veel trager gaat worden, tot een niet werkbare situatie. Dan zou je denken, mwa ik kan programmeren dus dit moet me ook lukken.

 

 

Helaas, zoals me vroegere baas zou zeggen. Het zijn toch alleen maar “IF…THEN…ELSE”jes. Was dat maar zo. Nee het gaat veel en veel dieper. Helaas bleek al dat dit in een korte tijd niet voor mij te realiseren viel. Dus ik denk, nou dan lijkt het mij verstandig dat ik dan maar de opdracht niet aanneem en deze doorschuif naar een ervaren programmeur die erg veel kennis heeft van Tridion en met meer kennis van het Event system.

 

 

TEAMLEIDERS en MANAGERS

 

 

Helaas denken managers en teamleiders veelste makkelijk. Het zou allemaal zo geprogrammeerd moeten zijn. Effe wat code rammelen en klaar. Maar intussen beginnen die mensen een beetje een nachtmerrie te worden. Denken met een HBOtje dat ze gelijk top of the bill zijn. Helaas managers. Zolang jullie geen technische kennis hebben stellen jullie voor mij geen reet voor. Jullie moeten je lekker bezighouden met functionele documentatie en niet met architecturen, code, etc. Dat kunnen jullie hersenen niet verkroppen.

 

 

UPDATE
Maar goed, ondertussen kan ik lekker klooien met het event system. En heb ik genoeg de tijd gekregen met het systeem. Lekker is dat zeg. Gewoon lekker kloten op kosten van de baas. WHOEEHOEEE

Leave a Comment :, , , , more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...