André Krijnen

General

Feature Deployment SharePoint 2010 (List Instance and List Definition)

by on Nov.07, 2011, under features, General, maintenance, Powershell, SharePoint 2010, SharePoint Foundation

So I started out today debugging some weird issues regarding feature deployment. And well sometimes I don’t know why I get errors, but what’s new. So first of all, let’s start where to start.

cannot complete this action.please try again

Starting point:

A colleague of mine had written a feature for a customer of us, which worked perfectly. The customer had never issues like it should. After almost a year we (me, and the customer) decided to change the full Site Templates. Like a developer should do is making and changing the solution work. Well then comes the burden. After days of work, testing everything out the solution worked by me. (Owwh yeah, the known starting point: well on my computer it works).

So after deployment at the production server it didn’t work. I didn’t knew why, because everything should work like my notebook. The reason is simple, I had the same configuration, databases, etc. Well that didn’t work that out to.

So I thought well, let’s start fresh with new content databases from production. Ahh yes, there we go. Well, at my notebook it didn’t work either. Whoehoe, nice, we’ve got a good starting point for debugging.

Visual Studio 2010:

So I worked with Visual Studio 2010 and the deployed the feature again to debug. Well. Strangely, the solution worked after that. So Microsoft did some tricks while deploying. So I searched and called some people, yes on sunday. And telling me that Visual Studio 2010 is deploying asychronously. Yeah I knew that, but after a minute and some conversation telling that Powershell is deploying synchronously. Well that the trick I thought. So I decided to help my self out with some times, running the admin jobs, etc.

Even that didn’t worked out.

Go debugging old fashioned style: disabling Web and Site scoped features in the onet.xml.

After the first Web Feature (Deploying some List Instances and List Definitions) disabled the solution worked by powershell. I didn’t have a clue, but ohh well, I decided to change the ordering of the feature. Instead of List Definitions first, I decided to set the List Instances first. And you know what, It worked.

After enabling the Web Feature again, I could run the New Site creation perfectly.

Leave a Comment more...

Van werken wordt je niet moe …

by on Jul.11, 2009, under General, life

Wat me altijd verbaast van mensen die zeggen dat ze moe zijn van het werken? Is dat psychisch of lichamelijk? Te weinig slapen, problemen, te weinig goed eten, noem het maar op? Waar ligt dat nou aan? Ik kan het af en toe niet bevatten… Ligt het misschien aan de werkdruk, of aan de manier van werken? Ligt het aan de mensen waarmee je werkt?

Het zijn allemaal van die dingen die parte zouden kunnen spelen als je moe bent… Ik zelf wordt echt niet moe van werken, het tegendeel zelfs… ik krijg er energie van… iedere dag weer ben ik blij dat ik kan werken, en hoop ik altijd dat er teveel werk ligt. De reden dat ik hoop dat er teveel ligt dat betekend dat ik er tegen aan mag gaan… Yes, mensen kunnen dat af en toe niet bevatten, maar ik vind het heerlijk als ik een druk op me heb.

of ik nou 40 uur of 60 uur moet werken dat maakt me niet eens uit… het belangrijkste is dat ik kan werken op de manier zoals me dat zelf bevalt, en op de snelheid die mij bevalt. Als ik in een te laag tempo moet gaan werken dan trek ik dat niet, want daar wordt ik moe van… dan krijg je het gevoel dat ik bezig moet zijn om maar bezig te zijn. Dan moet je op een tempo werken wat je niet ligt.

Te weinig slapen kan wel resulteren in een vermoeidheid, maar dat heeft dan niets met werken te maken, maar met de gesteldheid van een persoon. Aan me eet patroon zal het niet liggen, want ik eet genoeg om 2 tot 3 mensen te voeden, hahaha.

Neej, je wordt niet moe van werken, je wordt moe van alles daarom heen. Een relatie wat niet loopt, conflicten op het werk, het werk bevalt je niet, je slaapt te weinig, noem het maar op. En als mensen zeggen dat ze moe zijn van werken dan kun je je afvragen of ze niet ergens anders moe van zijn… ls het goed is doe je je werk wat je graag doet, en waar je goed in bent. En af en toe zul je dingen doen die je niet bevallen, maar dat is nu eenmaal het werkleven… heeft niets mee te maken dat je moe bent van werken, maar eerder dingen doet waar je niet goed in bent, waar je dus meer je hersenen moet gebruiken…

Ik kan begrijpen dat je wel lichamelijk moe bent, we worden immers allemaal wel een dagje ouder, en voor mensen die lichamelijk werk verzetten die zullen het heus wel zwaarder hebben… maar er is niets zo fijn als lichamelijk moe zijn… lichamelijk moe betekend dat je lichaam wat te doen heeft gehad… en dat is alleen maar positief. Dat geeft je ook een voldoening, althans in mijn geval dan… voor een ander kan ik niet spreken.

Waar ik me wel aan stoor is dat mensen lopen te zeiken dat ze teveel werk op hun bordje hebben, of dat ze helemaal vol zitten in hun hersenpan… houdt in dat ze het gewoonweg niet aan kunnen, en dus in weze niet geschikt zijn voor het werk wat ze beoefenen…

Waar ik wel moe van kan worden is het lange reizen in de auto om naar een klant toe te gaan, omdat je er zo vroeg uit moet en ‘s avonds laat pas thuis komt, maar dat heeft dan weer niets met werken te maken… dat kost best veel energie, want je bent gewoonweg op pad zonder eigenlijk daadwerkelijk bezig te zijn met werken. Ja werken bijv in je auto, omdat er genoeg mensen zijn op de weg waar je gewoon voor moet opletten dat ze niet spontaan naar links komen zetten als je naast ze rijdt, of dat er weer is een debiel is die niet kan rijden. Dat zijn van die dingen waar je gewoon weg op moet letten en dat kost energie.

Ach zo kan ik uren blijven schrijven over dit soort zaken, maar ik vind het heerlijk om te werken… het geeft me voldoening om een klant vrolijk te zien als je een product oplevert, of dat je problemen verhelpt… dat is een doelstelling die ik mezelf iedere dag weer stel. Gewoon dingen bewerkstelligen waar je mensen mee kan opvrolijken.

Leave a Comment :, , , , , , , , more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...