André Krijnen

Pinkpop 2008: Dag 1

by on May.31, 2008, under music

Zo, het was eindelijk zover. Voor het eerst naar Pinkpop toe. De heenreis viel mee, want we hielden rekening met een lange file richting Pinkpop, maar dat bleek uiteindelijk heel goed mee te vallen. Tsja, logisch, want als je rekening houdt met zo’n 4 uur file, en je bent er met 2,5 uur dan valt het inderdaad mee om vanuit Breda naar Landgraaf toe te komen.

We hadden de auto geparkeerd en we zouden nog een stukje moeten lopen. Nou ja, dat stukje bleek uiteindelijk nog een complete avondvierdaagse te zijn, maar ja, je wilt wat dus dan krijg je ook wat.
Uiteindelijk hebben we zo’n 50 minuten moeten lopen om op Pinkpop zelf te komen. Hadden we eigenlijk geen rekening meegehouden dat je zo’n takke eind moest lopen…

De eerste dag stond er niet veel op het menu, en viel dus ook aardig tegen. Ik had meer verwacht van Bands zoals Flogging Molly en Incubus. Bij Incubus had ik moeite om mijn ogen open te houden. We waren om 3 op Pinkpop en het festival begon om 4 uur. Nou ja, dat is effe wachten, en wat bij komen van de wandeling en het rijden…

Het eten, bier en dergelijke was super geregeld, daar zul je me niet over horen klagen. Als je tenminste niet van dat ranzige Heineken festival bier krijgt is bijna het weekend al geslaagd natuurlijk.

Okay, maar om verder te gaan met Flogging Molly en Incubus, we hadden het al snel gezien met hun en ging naar 1 of andere Animal Alpha, nou dit behoort echt tot de slechte popmuziek wat ik op festival kon horen. Hier kon ik nou werkelijk geen klap van verstaan. Teveel bass, te weinig middentonen en hogetonen. Tsja, als ik muziek wil horen dan wil ik het ook goed horen natuurlijk.

Uiteindelijk om kwart over 8 kwam dan Metallica. Natuurlijk de band der bands als het gaat om speedmetal. Een 2 uur en 15 min durende Metallica is altijd geweldig. Helaas moet je Metallica niet op zo’n festival zetten met allemaal van linkse rakkers, want dat bleek niet helemaal te werken. Als je echt keiharde fans van Metallica hebt met van die half afgekloven hippies, tsja dan klopt het niet helemaal natuurlijk. Maar goed, zoals altijd Metallica maakte er weer een leuke show van.

Met nummers zoals Creeping Death, Enter Sandman, One, Fade to Black, Nothing Else Mathers, Master Of Puppets dan zorg je dat je weer een goede line up hebt. Natuurlijk konde nummers zoals Seek & Destroy, So What, Four Horsemen, etc niet vergeten. Al met al was dankzij Metallica de eerste dag wel geslaagd…

De terugreis was een hell!! Ik had geen benen meer over terwijl ik toch echte originele legerkisten heb. Me pootjes waren echt verzuurd, en me kuiten die hadden er geen zin meer in. We moesten natuurlijk weer een gigantisch stuk terug lopen, om daar weer even tot jezelf te komen om dan weer in de auto te stappen. Gelukkig liep de terugreis voorspoedig en waren we om 1:30 weer terug in het brabantse land, want als je het over het buitenland hebt dan heb je het wel over zuid-limburg!!

:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...