André Krijnen

Peugeot 207 1.4 HDI Review

by on Jan.21, 2008, under Cars

Okay, ik heb tijdelijk een VW Polo 1.4 TDI gehad, maar deze auto daar kon ik mezelf niet invinden. Dus ik heb aangegeven bij me baas dat ik graag een andere auto wilde hebben voor de komende 5 maanden.

Het uiterlijk van een Peugeot 207 is vergeleken met zijn voorvanger een complete vooruitgang. Wat robuuster en een stuk strakker dan de Peugeot 206. Echter heeft dat natuurlijk ook de nodige consequenties. De Peugeot 207 is een stukje zwaarder dan de Peugeot 206. De 206 met een gemiddeld gewicht van ongeveer 961 kg versus de 207 met 1161 kg is goed merkbaar.

Ook heeft de 207 voor en achter remschijven en is dus achter zeker niet beperkt met trommelremmen zoals zijn voorganger. Even een note die je er bij moet zetten is dat het beide gaat om de 207/206 1.4 HDI XS-Line.

De interieur van de Peugeot 207 is vergeleken met de Polo aanzienlijk beter en een stuk comfortabeler. Ik ben zelf 1.88m en ik heb te maken met een verschrikkelijke onderrug. Als je in de Polo zit heb je het risico dat je het gevoel hebt dat je op een houtenplank zit met te weinig ondersteuning voor je onderrug. Natuurlijk kun je dat aanlaten passen, maar overal is een prijs voor. De stoelen in de Peugeot 207 zijn perfect te noemen als het gaat om ondersteuning en dat is direct merkbaar als je veel km’s maakt. Daarnaast zitten de pedalen iets beter onder de voeten en krijg je minder kramp bij het gebruik van de koppelings- en gaspedaal. De Polo heeft aanzienlijk zware pedalen als je dat vergelijkt met de 207. Daarnaast ziet de 207 er aan de binnenkant er goed uit en laat het interieur zeker niet de wensen over.

De peugeot 207 1.4 HDI heeft wel geteld 68pk bij 4000 toeren en 160nm koppel bij 1750 toeren. Onder 1750 toeren moet je niet willen zitten, want de 207 heeft daar echt niets over. Je merkt dit duidelijk als je gaat acceleren. Als je boven de 1750 toeren komt dan merk je dat de auto graag wil, maar wordt enigzins belemmerd door het gewicht die de auto met zich meedraagt.

Als je gewend bent om in een Ibiza Sport 1.9 TDI te rijden, of je hebt in Ibiza FR gereden en je gaat dan in een 207 rijden is het een hele andere ervaring. Het stugge onderstel van de Ibiza versus de flexibiliteit van de 207 is direct merkbaar bij het nemen van bochten en rotondes. De polo zou ik niet eens willen opnoemen, want deze heeft een gretig gebrek aan grip in bochten. De flexibiliteit en wendbaar is ver te zoeken en is zeker niet comfortabel.

Het nadeel vind ik persoonlijk van de 207 is het stuiterende gevoel wat je krijgt bij wat hobbelige snelweg van Rotterdam(A15 en A16). Je hebt het gevoel dat de auto iedere keer van de weg afraakt. Aangezien de 207 voor comfortabel rij gedrag moet zorgen is deze auto geen pretje over hobbelige wegen, want de auto zorgt ervoor dat je buik goed te keer gaat bij 120 km/h rijden over hobbelige wegen.

De auto ligt erg goed in bochten en rotondes en is erg goed wendbaar. Het is dat het vermogen van de auto niet toereikend is, want anders vlieg je er over heen. De goodyear banden die er onder liggen zijn met regen en droog weer goed en heb ik niet over te klagen.

De audio is erg goed te noemen in de Peugeot. Meestal krijg je weinig kwaliteit audio als je een auto koopt en ben je bijna genoodzaakt om nieuwe speakers te kopen en headunit. Echter de standaard VDO RD04 is redelijk te noemen en de speakers zijn erg goed te noemen. Echter zijn er wel kanttekeningen te noemen bij de 207. Als je een andere radio wilt inbouwen dan heb je een gigantisch probleem. Namelijk de boordcomputer, de klok, etc werken op de HeadUnit. De Menu knop gebruik je voor alles. Dit zorgt ervoor dat als je wat beter geluid wil hebben dat je dus een probleem hebt als je nog steeds wil gebruiken van de boordcomputer. Een kwalijke zaak kun je wel zeggen.

Al met al is het een leuke wagen, maar helaas is deze wel flink aan de prijs als je deze auto zou willen kopen. De 207 1.4 HDI is verkrijgbaar vanaf 19500 euro en dat is zeker niet goedkoop te noemen voor een A-klasse auto. Voor lease is de auto wel aardig, maar je betaald nog steeds best wel veel hiervoor….

:, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...