André Krijnen

The road to berlin

by on Feb.24, 2007, under life

Vandaag de dag wordt je in Nederland bekeurt voor niet zinnige overtredingen. Wat natuurlijk vaak onterecht is. Het is gewoon bullshit als je bekeurd wordt voor bumperkleven en te hard rijden. Neem onze oosterburen als voorbeeld daar kunnen ze in Nederland wat van leren.

 

Ik ben gisteren vertrokken vanuit het nietige nederland naar het grote Duitsland. En als je Nederland uit komt dan zie je het verschil. Iedereen rijdt hard en te hard natuurlijk ook nog is. Als daar wordt aangegeven om 70 te gaan rijden, rij dan maar rustig honderd, want iedereen rijdt zo hard. Maar goed ik moest even rustig aan doen, en op zoek gaan naar een tankstation. Niet zo moeilijk zou je denken in het grote Duitsland, maar dat viel dus nog best wel tegen. Na 110 km gereden te hebben in Duitsland kwam in dan uiteindelijk een Autohoff tegen. Dus ik ben daar gaan tanken. Wat je hoort te doen als je tank zo goed als leeg is.

 

 

Na eenmaal getankt te hebben ben ik weer de snelweg opgegaan naar het mooie Berlijn. Ik ben de snelweg opgegaan en al snel kwam ik een BMW tegen die echt wel harder reed als 130. Dus ik ben deze maar gaan volgen. Zo rond de 180 km/h reden wij achter elkaar aan richting Berlijn. Echter je zag je geen reet door de regen die mals uit de Duitse atmosfeer kwam zeilen. Maar goed geen enkel probleem. Volg de lichten van de BMW. Dus al na een half uur had ik alweer een 90 km afgelegd en het de BMW moest afslaan. Bij Hannover kwam ik dan een Nederlander tegen in een mooie Audi A4. Gezellig daar rijden we is achteraan. Gemiddeld weer zo’n mooie 180 km/h reden we richting Berlijn. We kwamen politie tegen op de rechterbaan en de meeste Duitsers reden ook niet echt veel harder door het zeikerige weer. Maar wij reden dus dat wel. Mooi landschap zeggen ze dan in Duitsland. Nou ik heb weinig gezien.
Het merendeel wat ik zeg was waterdruppels, een audi voor me. En wat flitsen van andere weggebruikers. Wel humor. Natuurlijk heb ik wel het uiterste uit me auto gehaalt en al snel zat ik dik over de 200+ per uur. En het duurde even of ik kwam bij de 220, 230 en uiteindelijk 240. Maar toen hield het ook snel op, want mijn begrenzer sloeg er in. Ja lieve mensen mijn auto is begrensd bij de 240. Volgens mij vanwege de risico’s die hierboven komen. Maar goed. Het was een ervaring op zich moet ik zeggen en het was ook nog is leuk. Al bumperklevend gingen de Audi A4 en ik richting Berlijn en al snel voegde zich een VW Touareg zich aan ons toe. Natuurlijk geen Diesel, nee een benzine. En die had er ook aardig zin in. Dus die ben ik maar gaan volgen. De andere nederlander hield het namelijk boven de 200+ niet meer uit, en kon dit meer trekken.

 

 

Ik was ’s ochtends om kwart voor elf vertrokken, en na 200 km was ik bij de duitse grens. Dat is in Nederland dus ook echt 2 uur reizen. Dus om 13:00 kwam ik aan de grens. In Duitsland moest ik dan 550 km afleggen om in Berlijn te geraken. Dat was incl. tanken natuurlijk. De trip heeft me anderhalve tank diesel gekost. En ik kan je verzekeren. In nederland is de diesel dus goedkoper. Voorheen was dat niet het geval. Maar ik heb 530 km in 3 uur en 20 minuten afgelegd.Dat is best wel snel. Echter die laatste 20 km heeft me drie kwartier gekost omdat het druk is in Berlijn. Alles bij elkaar een leuke trip om mee te maken. En komende donderdag mag ik dan ook weer terug richting nederland. Dan zal het wel iets drukker zijn op de duitse wegen.

 

 

Bumperkleven wordt gezien in Duitsland als normaal. Waarom zou je denken? Nou dat heeft de volgende reden. Je rijdt langzamer dus je rot maar op naar de rechterbaan. En terecht. Die zeikstralende Nederlanders die 100 gaan rijden op de linker baan. Neej. Duitsers begrijpen elkaar. Je gaat maar naar rechts als er een ander voorbij komt. En niet te lang linksblijven hangen, want je wordt wel naar rechts gedrukt. Wat ik ook normaal vind. Maar in Nederland schijnt dit niet te kunnen. Maar nederlanders moeten begrijpen dat ze niet alleen zijn. En toch reageren ze zo.

:,

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...